Foto: Therese N Andersen Foto: Therese N Andersen Foto: Therese N Andersen Foto: Therese N Andersen Foto: Therese N Andersen Hos oss er både store og små hunder hjertelig velkommen!
Foto: Therese N Andersen Foto: Therese N Andersen Foto: Therese N Andersen Foto: Therese N Andersen Foto: Therese N Andersen Vi har fokus på trivsel og at hundene skal få utløp for sine naturlige behov for aktivitet og hvile
Luftegården Luftegården Luftegården Luftegården Luftegården Hundene er her på ferie, men de få reglene vi har for de overholder en ro og trivsel hundene setter pris på. Her venter de på å få slippe inn til frokost
Strekker på bena Strekker på bena Strekker på bena Strekker på bena Strekker på bena I luftegården er det god plass til å strekke ordentlig på bena i sunt fellesskap
Luftegården Luftegården Luftegården Luftegården Luftegården Det mentale skal også stimuleres, her praktiserer godbitsøkt utendørs
Tur Tur Tur Tur Tur Vi er omringet av flotte turområder, noe hundene (og de tobeinte) setter stor pris på!

Et pensjonat tilpasset hundens behover

Rana Hundesenter er et topp moderne hundepensjonat i landlige omgivelser, og vi er selvfølgelig klarert i forhold til gjeldende regelverk hos Mattilsynet!

Hos oss får alle hunder enerom, eneste unntak er hunder som kommer fra samme hjem hvor eier ønsker de skal bo sammen. 

Vi har tilpassede bur for å optimalisere din hunds opphold hos oss; varme soner, egne spesialbur til små hunder, mer skjermede bur for de eldre og mer sjenerte o.l. Har din hund særskilte behov? Ta kontakt med oss for å tilpasse plasseringen av din hund ved et opphold.

Utendørs har vi flere hundegårder, mulighet for å få stå ute i bånd og følge med på hva som skjer og en stor luftegård på ca 2mål. I luftegården får de hundene som egner seg til det være sammen med andre hunder i fri lek, selvfølgelig under oppsyn. Vi tilpasser hvilke hunder som kan være sammen ut fra erfaring og eiers informasjon. Normalt sett får din hund leke i luftegården minimum to ganger daglig.

Et opphold hos oss er helpensjon, det vil si at fôr er inkludert i prisen. Vi fôrer med høykvalitetsmerket Acana - som du også har mulighet å kjøpe med deg hjem. Alle hundene som er i pensjon hos oss får tilpasset fôret til sitt livsstadie og hold. Dersom du har en hund som er allergisk eller sensitiv anbefaler vi at du tar med eget fôr (ikke reduksjon i pris)

I tillegg til luftegårder, enerom, mat og andre selvfølger har du som eier mulighet til å skreddersy oppholdet til din hund i form av ekstra turer ut fra området, trening, tyggegodis, mental aktivisering, vask, kloklipp m.m Se under priser og tjenester for spesifisering av hver tjeneste :-)

 Vi har laget et facebookinnlegg med en liten innføring i hvordan dagene foregår hos oss, kan sees her

Om oss

Rana Hundesenter eies og drives av Lene Aakre og Tommy Alterskjær, som bor på gården sammen med sine to sønner Theodor Marselius og Mathias Benoni.

Lene er ansvarlig for den daglige driften ved Rana hundesenter. Hun har alltid hatt en brennende interesse for dyr, og da særlig hund. Sin første egne hund fikk hun i 2005, en blandingshund som hun lærte mye av, og som introduserte henne for det aktive hundemiljøet her på Mo. Siden da har hun eid flere hunder, og gjennom jobben både passet og hatt i krisehjem/omplassert enda flere.

I dag eier hun staffen Easy, malamutemiksen Tundra og jaktspringeren Jubel. Alle er med i den daglige driften og er ressurser for alt fra usikre til aktive gjester. 
Lene har deltatt på kurs og trening innenfor bl.annet agility, LP, rally, IPO, trekkhunder, og jakthunder samt oppdretterskolen hos NKK Hun har også holdt kurs, da særlig valpekurs og kurs med fokus på hverdagslydighet og familiehunder. I 2016 ble hun også utdannet til godkjent jakthundinstruktør gjennom NJFF. Gjennom sin rolle som dyrepleier har hun også deltatt på flere faglige kurs innenfor bl.annet ernæring, atferd, rehabilitering, reproduksjon, sykdommer, sårpleie etc.

Lene ble i 2010 ferdig utdannet og autorisert som dyrepleier. Det tre år lange studiet tok hun ved Hansenberg i Danmark, og praksisen ble utført ved Mo Dyreklinikk, hvor hun også fikk fast stilling etter endt utdannelse. Gjennom sin utdannelse og arbeidserfaring har hun tilegnet seg rikelig kompetanse på stell, håndtering og pleie av hund, noe som kommer godt med når hun skal ta i mot din firbente ved pensjonatet! For oss er det viktig at man skal føle seg trygg når man velger å sette sin hund bort hos andre, og derfor håper vi at denne kompetansen øker din tillit til oss.

I perioden 2019-2020 går Lene en ettårig hundetrenerutdannelse ved Blåfjell Hundesenter.

Tommy er vokst opp med jakhund i familien, i form av en sort elghund. Hans allsidige interesse for jakt og friliuftliv førte etthvert vår barteprinsesse, den strihårede vorstehren Pi, inn i familien. Han er glad i den praktiske delen ved trening og aktivisering og hund, og har bl.annet ført Pi frem til off.godkjent ettersøkshund når hun bare var litt over året gammel. Han jobber til daglig ved Nordland Lås og Sikkerhet, men er med og hjelper til ved behov.

Felles for de begge er en stor glede over hunder og friluftsliv, som de prøver å videreformidle til de to sønnene deres. Faktisk så møttes de for første gang, da Tommy var deltager på et valpekurs Lene holdt ved dyreklinikken :-)

Høsten 2017 ble Heidi Helgaker ansatt hos oss som avløser og ekstrahjelp. Heidi har siden hun fikk sin første hund i 2004 vært innom både lydighet, agility og jobbet med godkjent besøkshund før hun ble bitt av hundekjørerbasillen. I tillegg har hun en bachelor i biologi, med mye fokus på atferdsbiologi og etologi.
Like før oppstart her fullførte hun også sin master i naturbasert reiseliv, så det er ingen tvil om hvor interessen ligger. Heidi er den heldige innehaver av 3 flotte malamuter og en herlig shiba. 

Tidlig vinter 2019 ble også Lovise Tetmo Juliussen med på laget som avløser og ekstrahjelp. Lovise er genuint interessert i hund og hundetrening, og er et sprudlende arbeidsjern som både to- og firbeinte ikke kan la være å bli glad i. Hun er vokst opp på gård med både gjeter- og jakthunder, og var aktiv på jakt og jaktprøver med sin første egne fuglehund Falk (som dessverre forlot henne så alt for tidlig pga sykdom). 

Innimellom har vi utplasseringer og praktikanter hos oss gjennom både NAV, private firma og andre institusjoner. Å gi arbeidserfaring og positiv mestring til de som har havnet litt utenom i arbeidslivet er givende, og hundene syns alltid det er trivelig med ekstra oppmerksomhet og kos. 

Familien foran pensjonatet Lene, Tommy, Theodor og Mathias samt Pi og gjest Rollo (Foto #opplevmoirana 2016)