NYTTÅRSFEIRING 2018

Vi tar i mot hunder som skal på nyttårsfeiring hos oss kvelden før;  30.12 klokken 18:00 - 19:00 

Vi ønsker å få inn alle gjestene kvelden før slik at morgenen og formiddagen ved hundesenteret er helt fristilt til gjestene, og ikke til mottak og kundehåndtering. Vi ønsker å få prioritere tiden som vi selv ønsker, med tur, lufting i hundegården, lek med hverandre og mental aktivisering. Henting av gjestene avtales ved levering.

Det vil bli begrenset antall plasser hos oss, pr 28.11 har vi kun to ledige plasser tilgjengelig. 

 

 

Tips og råd for nyttårsfeiring med hund

1. Har du valp? Overtatt hund som du ikke vet hvordan reagerer? En hund som tidligere har stresset eller en hund som du vet skvetter og blir urolig av høye lyder? Da starter du NÅ med tilvenning av rakettlyd. Man trenger ikke kjøpe dyre DVDer eller andre virkemidler, det ligger masse filmer med lyd på f.eks youtube. Rakettprodusentene har gjerne masse filmer liggende ute, som her : https://www.youtube.com/watch?v=cumO9ok6i5g&list=PL7cW7RWk8KbQSEg75T8xPUROm-gd6fEjF
Start med svak lyd, når hunden har vent seg på det/ikke reagerer kan du skru gradvis opp. Spill filmene sporadisk gjennom hele desember:

2. Ikke trøst hunden om den reagerer. Forhold deg så nøytral som mulih, og tenk på at det du forsterker er det som betyr noe for hunden. Når den er rolig, ikke stresser etc kan du rose forsiktig, gi den en godbit eller lignende.

3. En sliten og fornøyd hund har mindre sannsynlighet for reagerer på lyd og lysglimt. Bruk morgenen 31.12 til en god og lang luftetur (i bånd!!), gjerne med litt spor/søktrening. I tillegg anbefaler vi på det sterkeste at hunden får mental trening og utfordring i løpet av dagen, i form av søk, snusearbeid, leker etc slik at hodet også har fått brukt seg :) Gi hovedmåltidet utpå ettermiddagen, du vet vel selv hvor godt du slapper av etter et godt måltid når du har hatt en aktiv dag?:)
Nå har du forhåpentligvis en sliten og avslappet hund når selskapet starter og ved rakettoppskytning.

4. Oppfør deg så normalt som mulig, ikke sett inn tiltak som heller stresser hunden. Evnt om du vet den må oppholde seg på et bad eller andre rom den normalt sett ikke er på, start tilvenningen nå. Ikke steng hunden inne på badet med radioen på 31.12 klokken 23 for å skåne den, dersom den ikke er vant med å oppholde seg der.

5. Vær ute i god tid med tiltak for den redde hunden. Stikk innom veterinæren samtidig med du er på julegavehandel, for å få tak i f.eks Adaptil (diffuser for å sette i stikkontakten) eller beroligende preparater. Sørg for å sjekke at preparatene du får skrevet ut ikke er av den typen som bare sløver kroppen slik at du har en livredd hund som bare ser rolig ut. De fleste oppdaterte veterinærer bruker nå gode preparater som fjerner frykten, ikke bare skjuler den.

6. Vær sammen med hunden på nyttårsaften. Iallefall ikke la den være alene. Jeg har hørt alt for mange historier om hunder som ikke har reagert tidligere, men som har revet ned inventar og hatt en forferdelig nyttårsaften mens familien var i selskap

7. Ikke, under noen omstendigheter, slipp hunden løs når vi nærmer oss årsslutt. Hvert år etterlyses et titalls hunder som har stukket av i redsel etter å ha blitt skremt når de var ute på luftetur. Du vet ikke hva som skjer rundt neste sving, da er det bedre å være føre var!

KURS MED IDA SOLLIE

16.-19. Juni har vi fått kapret Ida Sollie hit til Mo i Rana

Informasjon om hver kurs følger her

 

Grunnkurs fuglehund 16. og 17.juni

På grunnkurset går vi igjennom teori og praksis som er viktig for å få en lydig familie- og jakthund. Vi kommer til å veksle mellom teori og praksis igjennom helgen.  Dette kurset passer for alle som er nye med fuglehund, eller har en unghund. Det legges vekt på at i løpet av kurset skal hundeeier lære hvordan man trener hund og skjønne hvordan man kommer videre på egenhånd etter kurset. 


Innhold:
Sitt – hunden skal lære å sette seg på signal
Bli sittende med provokasjoner
Avstandssitt 
Innkalling med provokasjoner
Innføring i apport

Maks 8 deltagere

Pris: 2500.-

 

Sitt RIOS 18 juni

Å få til ro i oppflukt og skudd er det mange hundeeiere som synes er vanskelig. Dette kurset lærer du hvordan du kan jobbe med hunden for å lære den å bli rolig i oppflukt og skudd. Kurset starter med litt teori og fortsetter med praktisk trening. Dette kurset passer for deg som ikke har trent så mye før og vil lære hvordan man trener ro i oppflukt med hunden, eller for deg som trenger et bedre grunnlag. 

6-8 deltagere

Pris: 1000,-

Ved mange påmeldinger er det mulig det kjøres to kurs samme dag, et på dagtid og et på kveld. 

 

Innføring i apport 19 juni

En av fordelene med å jakte med fuglehund er at hunden kan hente og finne igjen felt og skadeskutt vilt. Derfor er apport et dressurmoment alle fuglehunder bør kunne. En god apportør bidrar til mer human jakt, men det er også krav om apportbevis, eller apport, for å få premie i AK og VK på fuglehundprøver. På dette kurset tar vi for oss innlæringen av apport, så langt vi kommer på en kveld, samt teori og forklaring på veien videre.
Dette kurset egner seg også til andre raser som f.eks spaniels og retrievere


6 til 8 deltagere.


Pris: 1000,-

 

Videreutvikling av apport 18. eller 19.juni

Halvdagskurs med videreutvikling av apport. Veien videre fra apportbeviset. Kurset er praktisk og inneholder masse øvelser i forhold til å få en mer stabil og pålitelig apportør. F.eks hvordan jobbe med grep, få hunden til å utføre bedre apporter m.m
Dette kurset egner seg også til andre raser som f.eks spaniels og retrievere

6 til 8 deltagere

Pris 700.-

 

Hvordan dagene blir lagt opp 18.og 19. juni vil vi komme tilbake til. Ved påmelding er det fint om man gir beskjed dersom man ikke har mulighet å møte på dagtid på noen av disse kursene.

Om noen har interesse for privattimer for å jobbe med utfordringer de har med sin hund, kan dette avtales med Ida direkte.

Påmelding skjer til Ida Sollie: idasollie@gmail.com

 

Om instruktør: 

Ida Sollie er vokst opp med engelsk setter, jakt og friluftsliv. I 2010 kom den første strihåren i hus, deretter fulgte det en til i 2013. Hun er utdannet instruktør i NKK og NJFF og har etablert egen hundeskole for jakthunder i Rogaland. Ida bruker hundene aktivt på jakt, men er også å se på jaktprøver, utstilling, apport- og sporprøver. Hun har topp resultat i alle grener, men aller gjevest var sølv i VM, St. Hubertus i 2017 sammen med Haldor. Du kan følge Ida Sollie på bloggen hennes her: www.idasollie.no eller under idasollie.no på Facebook og Instagram

Har du sjekket innholdet i hundematen du gir hunden din...?

 

Med min erfaring som dyrepleier, lidenskap som hundeelsker og eier av egne hunder, har jeg etterhvert gjort meg noen tanker rundt dette med hundemat...

Det er uten tvil en industri som innebærer mye penger; alle markedsfører seg som det beste med maksimalt med naturlige ingredienser og fine forpakninger. Alt for å selge deg som hundeeier tryggheten om at din hund får det den trenger. Og det får den jo...som oftest.

Men har du sjekket hva hundematen du bruker inneholder, i det siste?

Hva er topp 5 ingredienser for eksempel. Stemmer de ingrediensene over med lovnader og bilder på forpakningen? Er det i det heletatt listet opp spesifikasjon av ingredienser, eller står det bare "animalske proteiner" ?

At et hundefôr reklamerer for at det er "med ekte kyllingkjøtt" betyr faktisk bare at det inneholder minst 3% av fôrets vekt etter man har tatt bort vannet. Dersom det står at det har en "smak av storfe" trenger det såvidt å inneholde en brøkdel ingrediens fra okse, så lenge smaken er der. Verdt å tenke over!

Jeg har hjulpet MANGE med å finne rett fôr til sin hund gjennom de siste 10-12 årene... og det som er viktig å huske er at selv om et fôr passer til èn hund, så passer det ikke nødvendigvis for en annen. Hunder er individer, og trenger stell, fôring og håndtering deretter. Men ved litt enkel logikk klarer de fleste å skille god fra dårlig hundemat. 

Jeg oppfordrer deg til å finne frem sekken med hundemat du bruker, se over ingredienslisten og tenk gjennom om du syns dette er noe hunden din bør spise. Står det ingen spesifiserte ingredienser der? Vel... da bør man jo lure på hvorfor! 

Hva jeg mener bør være blant topp ingredienser: 

 • kjøtt, av spesifisert dyreart og nevnt i hvilken stand (tørket, fersk, etc)
 • FERSKE ingredienser
 • variasjoner av kjøttet, f.eks organer, kjøtt, brusk/bein
 • minimale mengder hurtige karbohydrater som korn og hvete

Hva jeg mener IKKE bør være blant topp ingredienser:

 • den generelle beskrivelsen animalske proteiner, det kan like gjerne være alt fra "avskjær" til roadkill og bør spesifiseres
 • kjøttmel, med mindre det er en liten del av de animalske proteinene
 • mais /maismel etc
 • hvete /hvetemel etc

Hunder er i all hovedsak, ut fra historikk, avstamming, genetiske forutsetninger og fysisk oppbygning skapt for å fordøye kjøttmat. De kan nyttegjøre seg av karbohydrater, men samtidig kan man stusse på hvorfor hunder nå sliter i så stor grad av livsstillidelser som overvekt, tannproblemer, hudproblemer, allergi, stoffskiftesykdommer etc...?

Vi tar gjerne diskusjonen, dette innlegget var mer ment som en tankevekker for deg som kjøper hundemat i god tro om at du gir hunden det beste for den, for det er jo det vi alle vil :) 

Til slutt, et par "topp 5" innholdsfortegnelser på hundefôr som selges i fagforretninger og veterinærer som "premium", som jeg har blitt oppmerksom på i det siste gjennom gode diskusjoner med kundene mine :

 

Eksempel 1

- Mais, Hvete, Lammemel, Soyabønnemel, Animalsk fett

Eksempel 2

- Mais, maismel, hvetemel, tørket svine- og okseprotein*, tørket fjørfeprotein

Eksempel 3

- Hvete, fiskemel, maisprotein, fett fra flesk, ris

Takk for meg ;-) 

NYTTÅRSAFTEN 2017

Vi har åpent hele jul og nyttår, og er et godt alternativ for hunden som stresser seg opp hjemme. 

Hunder som skal gå inn i det nye året sammen med oss skal leveres senest 30.12 på formiddagen, dette for at vi vil at hundene skal få slå seg til ro og utnytte vår nyttårsplan best mulig. 

Dagtid 31.12 vil både Lene og Heidi stå på for at alle hundene skal ha fått rikelig tur, fysisk aktivitet og mental stimulering. De som kan det får leke sammen i luftegården med andre hunder, noen får en skogstur og alle får tilpasset aktiviteten etter alder og fysikk. Alle hundene skal være slitne og trøtte. Deretter vil de få kos og stell før de får et stort og godt festmåltid servert.  

Dette gjør vi for at hundene ikke skal ha masse overskuddsenergi til å lytte etter skumle lyder og stresse seg opp. Vi ligger slik til at vi slipper unna det meste av smell og bråk, men innendørs vil radioen stå på hele døgnet for å ta unna eventuell lyd. 

Ut over ettermiddag og kveld blir det korte lufteturer i bånd, og ved midnatt er vi selvfølgelig tilstede for å overvåke at ingen reagerer. I fjor hadde vi 16 gjester som sov seg inn i det nye året uten en lyd.

 

Prisen for et slikt opphold er 435/påbegynte døgn for en hund. Det vil si at opphold fra 30.12 - 01.01 totalt lander på 1305.- og inkluderer all aktivitet, mat og oppstalling.

Dersom du har en hund som tidligere har reagert kraftig på nyttårsaften og trengt medisinering, ønsker vi at dere har med dette slik at vi har det tilgjengelig om behovet mot formodning skulle være der.

TØRKEDEKKEN - SICCARO WETDOG

Også fin for valper som ikke har tid til å tørkes

Vi får mye respons på tørkedekkenet vi støtt og stadig legger ut bilde av, og på ønske fra flere hold har vi nå tatt de inn i butikken, i første omgang i svært begrenset tilbud!

Da jeg først hørte om de gjennom en god venninne som er aktiv med sine hunder til jakt og trening var jeg skeptisk til hvorfor man skulle trenge et slikt dekken, særlig til en sånn pris! Men jeg ble nysgjerrig, prøvde de et par ganger etter vask av hunder i pensjonatet, og er nå helfrelst! Det er så enkelt, så genialt og så smart!
Nå har jeg inne et dekken i hver str for eget bruk, og de er stortsett i bruk flere ganger i uken. 

Siccaro sine tørkedekken er ikke bare overlegen på markedet i forhold til andre dekken med samme formål, men de er så brukervennlige og effektive at man ikke skjønner hvordan man klarte seg uten tidligere.
Jo mer hårete, tungtørket og badeglad hunden din er, jo mer verdsetter du produktet :-)

 

For å kort forklare fordelene, og bruken, lister jeg det opp her

 • Dekkenet har god passform med strammemulighet, og er kjempelett å ta på. Det dekker godt ned lårene og helt til ansiktet

 • Det tørker opp 80% av fuktigheten i pelsen på 15minutter

 • Når ikke i bruk tar det lite plass og er lett å ha med i bilen, legge i skapet etc

 • Kan maskinvaskes på 30grader og tørketromles på lav varme 

 • Du slipper at hunden rister hår og pels over hele huset/bilen etter vask

 • Mye ute og trener i all slags vær? Kle på dekkenet i pausen og ha en tørr og varm (ikke minst fornøyd og treningsklar) hund igjen

 • Etter tur: kle på dekkenet før du slipper hunden i bilen, så har du tørr hund når du er hjemme igjen

Siden Classic-varianten er noe kostbar har det nå kommet et billigere alternativ; Splash. Mens originalen absorberer opp til 11 ganger egen vekt tar Splash 7 ganger, hvilket vil si at det fortsatt absorberer svært godt og passer godt til f.eks korthårete og mindre hunder

Det finnes også egne tørkevotter i samme serie, som er laget i samme materiale som Classic og dermed absorberer fukt 11 ganger egen vekt, og passer perfekt for å tørke av poter samt i ansikt, eller for å tørke opp på badet etter badeseansen :-)

Vi har i dag lagt ut WetDog Classic i str M - XXXL samt Splash i str XS-M , foreløpig har vi bare inne EN av hver størrelse, men dersom det blir etterspørsel bestiller vi inn da det er kort leveringstid på de. 

WetDog Classic selges i første omgang alle str til samme pris 1200.- pr stk, og som introduksjon følger det med et par tørkevotter GRATIS (gjelder kun første gang vi tok inn dekkenet, sept 2017)

WetDog Splash prises ut fra størrelse

 

I forhold til andre som selger samme produkt har vi en svært gunstig pris på produktene, søk selv og se :-) 

Seniorhunden

Senior kosttilskudd Easy anbefaler Senior kosttilskudd fra Norsk Dyrehelse!

I valpetiden er alle opptatt av at det søte lille nurket skal få det beste valpefôret, følges opp med kontroller og tilpasse aktivitet og læring deretter. Men hva med seniorhunden?

 

En eldre hund har også behov for tilpasset kosthold, ernæring og til og med læring. Etter hvert som hunden eldes bør man begynne å tenke på å forebygge fremfor å behandle. Typiske plager for seniorhunden er leddplager, tannhelseproblemer og sykdomstilstander i enkelte organer. Ved å gi riktig type fôr kan man støtte opp under f.eks leddene både i forhold til næringsstoffer, men også ved å begrense fettinnhold og unngå overvekt. Fôr tilpasset seniorhunder bør også være lette å fordøye, og ikke gi for mye slitasje på de mest utsatte organgruppene. 

Overvekt er desverre alt for vanlig på dagens hunder. Om det skyldes for lite aktivitet, for mye fôr eller rett og slett uvitenhet fra eier om hvor tung hunden skal være, så er det et utbredt problem! En overvektig hund risikerer økt slitasje på ledd, er en risiko ved operasjoner og har det slett ikke bra, selv om den setter pris på maten den får. 

Leddproblemer er forholdsvis enkle å forebygge, og det er bedre å forebygge enn å behandle! Det finnes både fôr, oljer og tilskudd som alle er gode hjelpemidler for å opprettholde sunne ledd!

Ved å fortsette årlige vaksinasjoner og helsekontroller hos veterinær med seniorhunden kan eventuelle tilstander oppdages tidlig. Moderne klinikker kan også tilby blodprøver for å kontrollere at seniorhunden har det like bra på utsiden som på innsiden :-) 

Vi vil anbefale kosttilskuddet Senior fra Norsk Dyrehelse! Easy har gått på det en stund nå, og hun er som en valp! Løper, leker, herjer med de andre hundene, holder i timesvis og er en glad og lykkelig seniorhund. Hun er bare 7 år, men siden jeg har tenkt å ha henne iallefall dobbelt så lenge gjør det meg godt at jeg kan gi henne et tilskudd som kan være med å hjelpe meg med det målet! 

Det kan ved første øyekast se kostbart ut, men det er særdeles drøyt i bruk! For en hund mellom 10-20 kg skal det bare to små måleskjeer til pr dag, og en boks holder da i 110 dager . Jeg bruker gladelig 4 kroner dagen for at min hund kanskje har en mer aktiv, lett og lykkelig alderdom sammen med meg :-)

Samtidig vil vi bare ta et priseksempel på vår anbefaling av fôr til seniorhund. Acana light&fit passer ypperlig til seniorhunder, da det er lavt på fett for å holde vekten nede, samtidig som det har et godt innhold av lettfordøyelige proteiner som hjelper å holde på muskelmassen. På grunn av at det i Acana brukes hele dyr som ingredienser, har det er naturlig høyt innehold av næringsstoffer som gjør særlig godt for leddhelse (glukosamin og kondrotin, samt omegatilskuddene)

Prisen for å fôre en 20kg hund på Light&Fit samtidig som man gir Senior kosttilskudd er langt fra skremmende: 589kroner i måneden ! DET er vel en lykkelig alderdom verdt?? :-) 

 

For å lese mer detaljert om produktet, og de aktive næringsstoffene i det (legg merke til at de næringsstoffene som er forklart i kosttilskuddet også er høye i fôret) kan du gå inn her

 

Turkameratene i dag :-)

Det er mye vær om dagen, men det deilige med å jobbe med hundepensjonat er at man må ut uansett, og være ute over lengre tid til tider :-) Da er det bare å holde aktiviteten oppe, slik at både jeg og hundene trives utendørs!

Vi startet dagen med en joggetur opp til hytta med Akiro, Benji, Pi og Easy. De tre førstnevnte trakk meg opp bakkene, så jeg slapp greit unna!

Etter det var det å lufte de andre gjestene samt ta i mot helgens innrykk. I dag kommer det ikke mindre enn 6 herlige firfotinger, så vi skal kose oss masssse! 

Det er en utfordring å holde det rent i pensjonatet om dagen, hundene tråkker i vand, sand, gjørme og grus..dette dras naturlig nok inn, men man får bare motivere seg med at det er god trim å vaske HUNDRETUSENGANGOMDAGEN ;)

Ønsker dere alle en flott hundehelg, butikken er som vanlig åpen i kveld om du har glemt Fidos lørdagsgodis ;) 

Vi prøver oss på en liten blogg på siden vår, da mange lurer på hva vi gjør om dagene, hvordan hundene har det etc. I tillegg kommer vi til å presentere litt produkter, annonsere nyheter etc her inne. Det vil nok bli litt sporadiske oppdateringer, men følg med :-)

 

Påsken er over, og overraskende nok var det mindre hunder her i selve påsken enn måneden forøvrig. I dag og i morgen kommer innrykket for helgen. Mange spisshunder i helgen; elghund, lapphunder, eurasiere etc. 

Vi nyter at det er lengre lyst, det gir en herlig sommerfølelse å gå i luftegården sammen med gjestene på kveldstid mens solen sakte forsvinner bak fjellene. 

Legger ved et bilde av Louis som prøver å snike seg innpå leken, tydelig at han er jakthund :) Lois er forøvrig av rasen Irsk rød og hvit setter, en ganske uvanlig hunderase i Norge pr i dag.