NYTTÅRSAFTEN 2017

Vi har åpent hele jul og nyttår, og er et godt alternativ for hunden som stresser seg opp hjemme. 

Hunder som skal gå inn i det nye året sammen med oss skal leveres senest 30.12 på formiddagen, dette for at vi vil at hundene skal få slå seg til ro og utnytte vår nyttårsplan best mulig. 

Dagtid 31.12 vil både Lene og Heidi stå på for at alle hundene skal ha fått rikelig tur, fysisk aktivitet og mental stimulering. De som kan det får leke sammen i luftegården med andre hunder, noen får en skogstur og alle får tilpasset aktiviteten etter alder og fysikk. Alle hundene skal være slitne og trøtte. Deretter vil de få kos og stell før de får et stort og godt festmåltid servert.  

Dette gjør vi for at hundene ikke skal ha masse overskuddsenergi til å lytte etter skumle lyder og stresse seg opp. Vi ligger slik til at vi slipper unna det meste av smell og bråk, men innendørs vil radioen stå på hele døgnet for å ta unna eventuell lyd. 

Ut over ettermiddag og kveld blir det korte lufteturer i bånd, og ved midnatt er vi selvfølgelig tilstede for å overvåke at ingen reagerer. I fjor hadde vi 16 gjester som sov seg inn i det nye året uten en lyd.

 

Prisen for et slikt opphold er 435/påbegynte døgn for en hund. Det vil si at opphold fra 30.12 - 01.01 totalt lander på 1305.- og inkluderer all aktivitet, mat og oppstalling.

Dersom du har en hund som tidligere har reagert kraftig på nyttårsaften og trengt medisinering, ønsker vi at dere har med dette slik at vi har det tilgjengelig om behovet mot formodning skulle være der.

TØRKEDEKKEN - SICCARO WETDOG

Også fin for valper som ikke har tid til å tørkes

Vi får mye respons på tørkedekkenet vi støtt og stadig legger ut bilde av, og på ønske fra flere hold har vi nå tatt de inn i butikken, i første omgang i svært begrenset tilbud!

Da jeg først hørte om de gjennom en god venninne som er aktiv med sine hunder til jakt og trening var jeg skeptisk til hvorfor man skulle trenge et slikt dekken, særlig til en sånn pris! Men jeg ble nysgjerrig, prøvde de et par ganger etter vask av hunder i pensjonatet, og er nå helfrelst! Det er så enkelt, så genialt og så smart!
Nå har jeg inne et dekken i hver str for eget bruk, og de er stortsett i bruk flere ganger i uken. 

Siccaro sine tørkedekken er ikke bare overlegen på markedet i forhold til andre dekken med samme formål, men de er så brukervennlige og effektive at man ikke skjønner hvordan man klarte seg uten tidligere.
Jo mer hårete, tungtørket og badeglad hunden din er, jo mer verdsetter du produktet :-)

 

For å kort forklare fordelene, og bruken, lister jeg det opp her

 • Dekkenet har god passform med strammemulighet, og er kjempelett å ta på. Det dekker godt ned lårene og helt til ansiktet

 • Det tørker opp 80% av fuktigheten i pelsen på 15minutter

 • Når ikke i bruk tar det lite plass og er lett å ha med i bilen, legge i skapet etc

 • Kan maskinvaskes på 30grader og tørketromles på lav varme 

 • Du slipper at hunden rister hår og pels over hele huset/bilen etter vask

 • Mye ute og trener i all slags vær? Kle på dekkenet i pausen og ha en tørr og varm (ikke minst fornøyd og treningsklar) hund igjen

 • Etter tur: kle på dekkenet før du slipper hunden i bilen, så har du tørr hund når du er hjemme igjen

Siden Classic-varianten er noe kostbar har det nå kommet et billigere alternativ; Splash. Mens originalen absorberer opp til 11 ganger egen vekt tar Splash 7 ganger, hvilket vil si at det fortsatt absorberer svært godt og passer godt til f.eks korthårete og mindre hunder

Det finnes også egne tørkevotter i samme serie, som er laget i samme materiale som Classic og dermed absorberer fukt 11 ganger egen vekt, og passer perfekt for å tørke av poter samt i ansikt, eller for å tørke opp på badet etter badeseansen :-)

Vi har i dag lagt ut WetDog Classic i str M - XXXL samt Splash i str XS-M , foreløpig har vi bare inne EN av hver størrelse, men dersom det blir etterspørsel bestiller vi inn da det er kort leveringstid på de. 

WetDog Classic selges i første omgang alle str til samme pris 1200.- pr stk, og som introduksjon følger det med et par tørkevotter GRATIS (gjelder kun første gang vi tok inn dekkenet, sept 2017)

WetDog Splash prises ut fra størrelse

 

I forhold til andre som selger samme produkt har vi en svært gunstig pris på produktene, søk selv og se :-) 

 • WetDog Classic

  WetDog Classic

 • Tørkevotter

  Tørkevotter

 • WetDog Splash, her str S på en liten sheltie

  WetDog Splash, her str S på en liten sheltie

 • Fantastisk i bruk på store hunder som normalt trenger lang tørketid!

  Fantastisk i bruk på store hunder som normalt trenger lang tørketid!

 • Glidelås på hetten, så velger man selv om det skal ligge over ørene eller ikke

  Glidelås på hetten, så velger man selv om det skal ligge over ørene eller ikke

 • Seniorhunden setter pris på et tørt og godt dekken etter dusj

  Seniorhunden setter pris på et tørt og godt dekken etter dusj

 • Også fin på korthårete hunder, la hunden kose seg med et ben e.l. mens den tørker :-)

  Også fin på korthårete hunder, la hunden kose seg med et ben e.l. mens den tørker :-)

 • Et lite pluss er jo at hundene er GØRSØTE mens de tørker med hetten på

  Et lite pluss er jo at hundene er GØRSØTE mens de tørker med hetten på

 • Fint å sette rumpa på det litt for store dekkenet mens vi tørker og venter på matmor

  Fint å sette rumpa på det litt for store dekkenet mens vi tørker og venter på matmor

 • Siccaro wetdog classic <3

  Siccaro wetdog classic <3

Seniorhunden

Senior kosttilskudd Easy anbefaler Senior kosttilskudd fra Norsk Dyrehelse!

I valpetiden er alle opptatt av at det søte lille nurket skal få det beste valpefôret, følges opp med kontroller og tilpasse aktivitet og læring deretter. Men hva med seniorhunden?

 

En eldre hund har også behov for tilpasset kosthold, ernæring og til og med læring. Etter hvert som hunden eldes bør man begynne å tenke på å forebygge fremfor å behandle. Typiske plager for seniorhunden er leddplager, tannhelseproblemer og sykdomstilstander i enkelte organer. Ved å gi riktig type fôr kan man støtte opp under f.eks leddene både i forhold til næringsstoffer, men også ved å begrense fettinnhold og unngå overvekt. Fôr tilpasset seniorhunder bør også være lette å fordøye, og ikke gi for mye slitasje på de mest utsatte organgruppene. 

Overvekt er desverre alt for vanlig på dagens hunder. Om det skyldes for lite aktivitet, for mye fôr eller rett og slett uvitenhet fra eier om hvor tung hunden skal være, så er det et utbredt problem! En overvektig hund risikerer økt slitasje på ledd, er en risiko ved operasjoner og har det slett ikke bra, selv om den setter pris på maten den får. 

Leddproblemer er forholdsvis enkle å forebygge, og det er bedre å forebygge enn å behandle! Det finnes både fôr, oljer og tilskudd som alle er gode hjelpemidler for å opprettholde sunne ledd!

Ved å fortsette årlige vaksinasjoner og helsekontroller hos veterinær med seniorhunden kan eventuelle tilstander oppdages tidlig. Moderne klinikker kan også tilby blodprøver for å kontrollere at seniorhunden har det like bra på utsiden som på innsiden :-) 

Vi vil anbefale kosttilskuddet Senior fra Norsk Dyrehelse! Easy har gått på det en stund nå, og hun er som en valp! Løper, leker, herjer med de andre hundene, holder i timesvis og er en glad og lykkelig seniorhund. Hun er bare 7 år, men siden jeg har tenkt å ha henne iallefall dobbelt så lenge gjør det meg godt at jeg kan gi henne et tilskudd som kan være med å hjelpe meg med det målet! 

Det kan ved første øyekast se kostbart ut, men det er særdeles drøyt i bruk! For en hund mellom 10-20 kg skal det bare to små måleskjeer til pr dag, og en boks holder da i 110 dager . Jeg bruker gladelig 4 kroner dagen for at min hund kanskje har en mer aktiv, lett og lykkelig alderdom sammen med meg :-)

Samtidig vil vi bare ta et priseksempel på vår anbefaling av fôr til seniorhund. Acana light&fit passer ypperlig til seniorhunder, da det er lavt på fett for å holde vekten nede, samtidig som det har et godt innhold av lettfordøyelige proteiner som hjelper å holde på muskelmassen. På grunn av at det i Acana brukes hele dyr som ingredienser, har det er naturlig høyt innehold av næringsstoffer som gjør særlig godt for leddhelse (glukosamin og kondrotin, samt omegatilskuddene)

Prisen for å fôre en 20kg hund på Light&Fit samtidig som man gir Senior kosttilskudd er langt fra skremmende: 589kroner i måneden ! DET er vel en lykkelig alderdom verdt?? :-) 

 

For å lese mer detaljert om produktet, og de aktive næringsstoffene i det (legg merke til at de næringsstoffene som er forklart i kosttilskuddet også er høye i fôret) kan du gå inn her

 

Turkameratene i dag :-)

Det er mye vær om dagen, men det deilige med å jobbe med hundepensjonat er at man må ut uansett, og være ute over lengre tid til tider :-) Da er det bare å holde aktiviteten oppe, slik at både jeg og hundene trives utendørs!

Vi startet dagen med en joggetur opp til hytta med Akiro, Benji, Pi og Easy. De tre førstnevnte trakk meg opp bakkene, så jeg slapp greit unna!

Etter det var det å lufte de andre gjestene samt ta i mot helgens innrykk. I dag kommer det ikke mindre enn 6 herlige firfotinger, så vi skal kose oss masssse! 

Det er en utfordring å holde det rent i pensjonatet om dagen, hundene tråkker i vand, sand, gjørme og grus..dette dras naturlig nok inn, men man får bare motivere seg med at det er god trim å vaske HUNDRETUSENGANGOMDAGEN ;)

Ønsker dere alle en flott hundehelg, butikken er som vanlig åpen i kveld om du har glemt Fidos lørdagsgodis ;) 

Vi prøver oss på en liten blogg på siden vår, da mange lurer på hva vi gjør om dagene, hvordan hundene har det etc. I tillegg kommer vi til å presentere litt produkter, annonsere nyheter etc her inne. Det vil nok bli litt sporadiske oppdateringer, men følg med :-)

 

Påsken er over, og overraskende nok var det mindre hunder her i selve påsken enn måneden forøvrig. I dag og i morgen kommer innrykket for helgen. Mange spisshunder i helgen; elghund, lapphunder, eurasiere etc. 

Vi nyter at det er lengre lyst, det gir en herlig sommerfølelse å gå i luftegården sammen med gjestene på kveldstid mens solen sakte forsvinner bak fjellene. 

Legger ved et bilde av Louis som prøver å snike seg innpå leken, tydelig at han er jakthund :) Lois er forøvrig av rasen Irsk rød og hvit setter, en ganske uvanlig hunderase i Norge pr i dag.